fbpx
Ga naar de inhoud

5 redenen om je verzekeringsportefeuille te evalueren

Zaken doen met anderen houdt altijd een zeker risico in. Je hebt kantoorruimte nodig, misschien een auto om je klanten te bezoeken, en IT systemen om documenten te verzenden, berekeningen te maken en dergelijke. Auto’s kunnen botsen, systemen kunnen falen, mensen maken fouten. Om al die risico’s op te vangen ben je verzekerd. Maar zijn jouw verzekeringen vandaag nog de juiste om je risico’s van morgen op te vangen? Lees verder en ontdek 5 redenen om je verzekeringsportefeuille te evalueren. Vandaag nog.

De vervaldag nadert

De meeste vervaldagen voor verzekeringen zijn 1 januari. Het naderen van de vervaldag is voor jou een opportuniteit. Bekijk eens of je verzekering nog nodig is of niet. Misschien kan je dezelfde dekkingsgraad ergens anders krijgen tegen een lagere prijs. Het zou best kunnen dat jij al besloten hebt om je contract op te zeggen, om welke reden dan ook. Zorg dan dat je die deadline niet mist, anders betaal je weer een jaartje extra.

Regelmatig veranderen loont

Veel mensen weten dit misschien niet, maar het loont echt om eens in de paar jaar je verzekeringen te laten bekijken door een andere makelaar dan je gewend bent. De verzekeringswereld staat niet stil: ook zij komen met nieuwe producten die misschien beter aansluiten bij jouw noden.

Wat met de franchise?

Misschien zal blijken uit een risicoanalyse dat je beter een ander franchisebedrag kiest. Hoe hoger je franchise, hoe lager de kostprijs van je verzekering zal liggen. Kies je voor een (te) lage franchise, dan zal je jaarlijks een stuk meer betalen. Aan jou om af te wegen waar je voor kiest. Maar het is zeker iets om rekening mee te houden wanneer je je verzekeringsportefeuille gaat evalueren.

Dubbel verzekerd

Een analyse van je huidige verzekeringen en risico’s is zeker de moeite waard. Misschien blijkt wel dat je voor sommige risico’s dubbel verzekerd bent. Dat gebeurt wel meer. En het is natuurlijk nergens voor nodig. Door die analyse te doen en door goed te vergelijken, kan je vermijden om dubbel verzekerd te zijn, en dus om teveel te betalen voor je verzekeringen.

Is je verzekering nog up to date?

Misschien heb je wel verbouwingen laten uitvoeren aan je bedrijfspand die een impact hebben op je verzekering. Is het veranderde risico dan nog volledig gedekt? Ook dat is iets dat je best even bekijkt. Als er significante veranderingen zijn, laat je die best weten aan je verzekeraar. Het bedrag van je vezekering zal dan aangepast worden aan de nieuwe situatie, zodat jouw verzekering het risico in de toekomst ook volledig dekt.

 

 

 

Verzekeringen zijn er om jou te helpen. Je hebt ze nodig om zaken te kunnen doen zonder je constant zorgen te moeten maken over de risico’s. Een aantal verzekeringen zijn ook verplicht en dat heeft een reden. Bekijk dus zeker even of jouw verzekeringsportefeuille aangepast moet worden. Ben je er te weinig vertrouwd mee, dan kan je uiteraard ook beroep doen op de specialisten van Buyology.

Meer overhouden zonder extra omzet?

Download onze paper en leer hoe je dit kunt realiseren.