fbpx
Ga naar de inhoud

15 tot 20% besparen op werkingskosten … echt?

Je werkingskosten naar beneden krijgen?

Dat wil ieder bedrijf toch!  Alleen wijst de praktijk anders uit want ondernemingen betalen gemiddeld 15 tot 20% te veel aan hun leveranciers.

De redenen hiervoor zijn divers:

 1. De afwezigheid van een ervaren of opgeleide aankoper of een aankoopdienst.
 2. Het niet systematisch opvolgen van vervaldata van contracten.
 3. Het niet nakijken van contractvoorwaarden op vooraf geplande tijdstippen.
 4. Niet voldoende (her)onderhandelen om een correcte prijs te bekomen.

Bedrijven die wel over een aankoopafdeling beschikken hebben ook niet altijd een garantie op de beste voorwaarden. Dit heeft zelden te maken met de competenties van de verantwoordelijke aankoper(s), vaak komen zij er gewoon niet aan toe om alle bestaande contracten voldoende te (her)onderhandelen.

15 tot 20% … Zit er dan echt zoveel rek op mijn werkingskosten?

Onze ervaring bewijst van wel.
Onderstaande cijfers komen niet uit een of ander onderzoek maar uit de analyse van onze eigen klantenportefeuille. 

Werkingskosten zijn heel uiteenlopend en maken gemiddeld zo’n 15% uit van de totale kosten van een bedrijf. Het gaat over kopieermachines en telefooncentrales, maar ook over heftrucks, verzekeringspremies, personeelskosten (niet de lonen, maar wel zaken zoals de beheerskosten van het sociaal secretariaat, maaltijdcheques, interimpersoneel), telecommunicatie, drukwerk (vb. briefpapier, visitekaartjes, commercieel drukwerk, …), kantoormateriaal, EGW, allerhande onderhoud (vb. schoonmaak, droogkuis, technisch nazicht), autoleasing, bewaking, afval, … en nog zoveel meer.

Uit onze analyse blijkt dat we op deze werkingskosten gemiddeld 15 à 20% besparen. 
We halen de bovengrens – en meer! – wanneer de voorwaarden al even niet meer bekeken zijn.  Maar ook bij relatief recente herzieningen merken we dat we de voorwaarden kunnen aanscherpen en liggen de besparingen nog steeds tussen de 10 tot 15%.

Enkele voorbeelden uit onze klantenportefeuille maken dit wat tastbaarder:

Waarom beroep doen op een aankoopexpert?

Een aantal valabele redenen op een rij:

 • Minder werkingskosten
  Dat is het ultieme doel. Het is ook wat we bereiken eens we aan de slag gaan voor onze klanten. Daarbovenop werken we met een “no cure no pay” model.  Besparen we niets, dan kost het ook niets.
 • Snelle(re) besparingen
  Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring weten we wat de gangbare tarieven zijn. Dat maakt dat we snel zien waar we de kosten kunnen drukken en waar niet. Er gaat dan ook geen onnodige tijd verloren aan dossiers waar geen optimalisatie te rapen valt. Bovendien starten we met de uitgaven waarvoor (nog) geen contract is afgesloten of waar het contract in de nabije toekomst ten einde loopt.
 • Grotere besparingen
  Waar een medewerker van een bedrijf zonder aankoopervaring meestal tevreden is omdat hij/zij een besparing kan realiseren gaan wij een heel stuk verder.
 • Zicht op start-, verleng- en einddata … van al je leverancierscontracten.
  Data voor opzegbaarheid of stilzwijgende verlengingen worden uit het oog verloren. Hierdoor gaan heel wat kansen ongemerkt voorbij om voorwaarden en prijzen te optimaliseren. We brengen de contracteinddata in kaart, zodat ook deze uitgaven niet door de mazen van het net glippen.

Wie is Buyology?

We zitten al meer dan 20 jaar in het aankoopvak. Meer dan het zoeken naar besparingen gaat het er ons om onze klanten de juiste prijs te laten betalen in functie van hun profiel en de meest recente marktontwikkelingen.

Het type bedrijven waarvoor we werken gaat van fastfood pizzaketens tot grote verpakkingsproducenten, industriële wasserijen, non-profit bedrijven, consultancybedrijven, cateringbedrijven enz. 

Voor een vrijblijvend intakegesprek, contacteer willemijn.martens@buyology.be
Voor meer info: www.buyology.be

Maak een vrijblijvende afspraak om te weten hoe onze klanten samen met ons 15 tot 30% besparen op hun leverancierscontracten.

Meer overhouden zonder extra omzet?

Download onze paper en leer hoe je dit kunt realiseren.